>
νέοι αναζητούν

“Νέοι“ αναζητούν το σύντροφό τους για γάμο και οικογένεια

 

Σε περίοδο κρίσης, “χρυσές δουλειές” κάνουν τα γραφεία συνοικεσίων σε όλη την Ελλάδα - σήμερα λειτουργούν 532 στη χώρα - ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση έως 20% στην ζήτηση αυτών των υπηρεσιών και μάλιστα από άνδρες και γυναίκες νέων ηλικιών με πτυχία και ικανοποιητικό εισόδημα.

Οπως λένε στην “Π” ιδιοκτήτες των πιο γνωστών γραφείων της Αθήνας, μεγάλα ποσοστά των πελατών τους είναι από την Κρήτη.

Γιατί έρχονται σε μας

Στο ερώτημα γιατί σήμερα νέοι άνθρωποι με καλές σπουδές, καλή εμφάνιση και καλό εισόδημα καταλήγουν σ’ ένα τέτοιο γραφείο, εξηγεί: “Στην εποχή μας οι άνθρωποι αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο στις σπουδές, στη δουλειά τους, στις υποχρεώσεις τους, και δεν έχουν χρόνο να βγουν και να γνωρίσουν κόσμο. Αλλοι έχουν περιορισμένο κοινωνικό περίγυρο και σε κάθε περίπτωση δύσκολα πια πλησιάζει ο ένας τον άλλο σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ.

Αλλοι είναι εσωστρεφείς, άλλοι είναι επιφυλακτικοί, άλλοι ντροπαλοί και δεν τολμούν να κάνουν το πρώτο βήμα.

Ετσι, απευθύνονται σ’ εμάς τους επαγγελματίες για να τους βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο”.

Εχουμε πολλούς πελάτες απ’ όλη την Κρήτη

Ο κ. Πάππας υπογραμμίζει ακόμη ότι η Κρήτη έχει ένα προβάδισμα στα γραφεία συνοικεσίων: “Εχουμε πάρα πολλούς πελάτες από την Κρήτη και έχουμε παντρέψει και πολλούς επώνυμους Κρητικούς. Κάνουμε πολλούς επιτυχημένους γάμους στην Κρήτη γιατί οι Κρητικοί είναι άνθρωποι που πιστεύουν στο θεσμό του γάμου και της οικογένειας είναι ντόμπροι και σωστοί και είναι χαρά μας πάντα να συνεργαζόμαστε μαζί τους”.

Μας ζητούν μια ποιοτική γνωριμία. Σύμφωνα με την κα Λούη, οι νέοι άνθρωποι αναζητούν στις μέρες μας από ένα σωστό σύντροφο και έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορούν να μοιράζονται τα έξοδα τής καθημερινότητας. Ενα κοινό σπίτι, δύο μισθούς κλπ.

“Ο κόσμος τα τελευταία χρόνια επιστρέφει όλο και περισσότερο στο θεσμό της οικογένειας και ζητάει τις υπηρεσίες μας”, είπε στην “Π” η Κατερίνα Λούη ιδιοκτήτρια γραφείου συνοικεσίων στην Αθήνα.

Ωστόσο, η κα Λούη υπογραμμίζει ότι αυτό που ουσιαστικά ψάχνουν γυναίκες και άνδρες, είναι σύντροφοι με φινέτσα, μόρφωση και προσωπικότητα και όχι έναν άνθρωπο με υψηλά εισοδήματα.

Ο Γιώργος Πάππας, πρόεδρος του Σωματείου τους, η οικογένεια τού οποίου διατηρεί ένα τέτοιο γραφείο από το 1939 στην περιοχή του Κολωνακίου, είπε στην “Π”: “Εχουμε διαπιστώσει ότι σε περιόδους κρίσης πάσης φύσεως, οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να εστιάσουν στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι συνθήκες της ζωής τούς κάνουν να αναζητούν σοβαρές ουσιαστικές σχέσεις με σκοπό να δημιουργήσουν οικογένεια. Στις μέρες μας η λέξη συνοικέσιο δεν είναι πια μεγάλο ταμπού.

Ετσι, πολλοί κάνουν το βήμα”.

Οπως λέει ο ίδιος, η ζήτηση υπηρεσιών έχει αυξηθεί περίπου έως 20% ενώ σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 532 γραφεία συνοικεσίων.

Οι πελάτες των γραφείων είναι κάθε ηλικίας ενώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ηλικίας 35-42 ετών, άνδρες και γυναίκες, που έχει αποφασίσει να φτιάξει τη ζωή του με την βοήθεια ενός γραφείου συνοικεσίων. Ο κος Πάππας σημειώνει ακόμη ότι στην εποχή μας το 60-65% των πελατών είναι πανεπιστημιακής μόρφωσης.