κεραυνοβόλος έρωτας γραφειο συνοικεσίων Λουης

Κεραυνοβόλος έρωτας! Αξίζει;

 

Ως κοινωνία έχουμε ρομαντικοποιήσει την ιδέα του κεραυνοβόλου έρωτα και της αγάπης με την πρώτη ματιά. Αρκετοί  από εμάς έχουν ονειρευτεί τη στιγμή που θα βρούμε τον άνθρωπο που μόλις τον κοιτάξουμε στα μάτια, θα μας κοπεί η αναπνοή, θα ζαλιστούμε, θα μας πιάσει κρύος ιδρώτας και η καρδιά μας θα χτυπάει σαν τρελή! Και  το όνειρο δεν σταματά εκεί! Συνεχίζουμε να πλάθουμε έναν χαρακτήρα που θα είναι ακριβώς όπως τον θέλουμε εμείς! Έναν χαρακτήρα ιδανικό! Πουθενά μέσα στο όνειρο δεν υπάρχουν τα προβλήματα και οι μικρότητες της καθημερινής ζωής . Δεν υπάρχουν ατέλειες και ασυμβατότητες! Και αυτό από μόνο του δείχνει ότι κάποια στιγμή θα έρθει η απογοήτευση.  Δυστυχώς ή ευτυχώς, το κίνημα του ρομαντισμού που εμφανίστηκε στα τέλη του 18ΟΥ αιώνα και επηρέασε τη λογοτεχνία, την ποίηση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, έχει βάλει γερά θεμέλια σε αυτήν την ιδέα και έχουν δημιουργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Σύμφωνα με την επιστήμη τον πρώτο λόγο στον κεραυνοβόλο έρωτα τον έχουν οι ορμόνες! Με πρωταγωνιστές την ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη, ο τρόπος που  βλέπουμε το αντικείμενο του πόθου μας αλλοιώνεται! Το μελλοντικό μας  ταίρι φαντάζει τέλειο! Ακόμα και αν έχει έναν εκνευριστικό  τρόπο  που γελάει (κατά γενική ομολογία!) για εμάς είναι υπέροχο  και χαρακτηρίζει το πόσο ξεχωριστό άτομο είναι! Αλλά οι ορμόνες δεν μπορούν να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα για πολύ καιρό! Κάποια στιγμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όσα ερωτευτήκαμε σε αυτόν τον άνθρωπο, να είναι αυτά που μας εκνευρίζουν πιο πολύ!

Η αρχική μας επιλογή για ένα άτομο γίνεται αποκλειστικά από τα εξωτερικά ερεθίσματα που δεχόμαστε από εκείνο. Η εμφάνιση, το ντύσιμο, η μυρωδιά του, ο τόνος της φωνής, οι κινήσεις του και πολλά άλλα δεδομένα που έχουμε θέσει ως πρότυπα. Είναι όμως αυτά αρκετά για να χτίσουν ένα στέρεο θεμέλιο; Όχι, δεν είναι! Για να έχεις μία δυνατή σχέση με κάποιον άνθρωπο πρέπει πρώτα να γνωρίσεις τις αξίες του, να μάθεις τα ελαττώματα και τα προτερήματα του, να κατανοήσεις τις ιδιαιτερότητες του. Και αυτά δεν γίνονται μέσα σε δευτερόλεπτα. Για να έχεις μία σχέση πληρότητας, πρέπει να δεις αν υπάρχει συμβατότητα. Διανοητική, αξιακή, συμπεριφορική. Συμβατότητα στα ενδιαφέροντα, στο όνειρα και στους βασικούς στόχους ζωής. Συμβατότητα σε όσα είναι αποκλειστικά για εσένα σημαντικά.

Στα πρώτα ραντεβού, μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων έχει νευρικότητα και άγχος και με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνεται η συμπεριφορά τους. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον άνθρωπο και δούμε αν πραγματικά ταιριάζουμε γιατί θα βιαστούμε να τους απορρίψουμε και τελικά να χάσουμε έναν άνθρωπο που θα ήταν το ιδανικό μας ταίρι! Γνωρίστε καλύτερα τον νέο άνθρωπο που έχει έρθει σ τη ζωή σας. Μην τον κρίνετε μέσα σε λίγα λεπτά. Ό,τι μαθαίνετε για το ταίρι σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ουσιαστική, μακροχρόνια σύνδεση που υπερβαίνει τη στιγμιαία έλξη!

Στα πρώτα ραντεβού αρκετές γίνεται μία υπερπροσπάθεια εντυπωσιασμού που τελικά πάλι καταλήγει σε λάθος άποψη για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας. Δώστε ευκαιρίες γιατί μπορεί να αποκλείεται ανθρώπους που ενδέχεται να είναι ιδανικοί για εσάς. Ο άνθρωπος είναι ένα πολύπλοκο παζλ διαφόρων χαρακτηριστικών  και συμπεριφορών, που σίγουρα δεν μπορείς να γνωρίσεις μέσα σε λίγα λεπτά. Επαναπροσδιορίστε με ρεαλιστικά κριτήρια όσα ψάχνετε από το μελλοντικό σας ταίρι. Στηρίξετε μία σχέση ζωής στην ιδανική ισορροπία από ορθολογιστικά κριτήρια και κατάλληλη χημεία!  

Στα γραφεία συνοικεσίων Λούης,  γίνεται ένας σημαντικός έλεγχος συμβατότητας ανάμεσα στα μέλη που προχωρούν σε γνωριμία. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα ζευγάρια που δημιουργούνται από το γραφείο μας, έχουν όμορφες και ακλόνητες σχέσης ακόμη και σε βάθος χρόνου!