σχεση γαμος συμβιωση

Situationship. Η νέα τάση στις σχέσεις που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

 

Ο όρος δημιουργείται από την ένωση των λέξεων «situation» (κατάσταση) και relationship (σχέση). Στο situationship δεν  είναι ξεκάθαρο  τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι μια κατάσταση ερωτική ή σεξουαλική  ίσως και ρομαντική που δεν έχει δεσμεύσεις, κανόνες και προσδοκίες.

Στη σχέση από την άλλη νοιώθουμε ερωτευμένοι, απολαμβάνουμε να είμαστε με τον άλλον και η σχέση περνάει από στάδια δεσμού. Δεσμεύομαι με το ταίρι μου, το αγαπώ, δείχνω συνέπεια, χρόνο, εμπιστοσύνη και επενδύω στη σχέση και στον άνθρωπο που επιλέγω να είμαι μαζί.

Situationship Vs Relationship

 Situationship:

Δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός. Απλά δύο άτομα βρίσκονται σε μια περιστασιακή κατάσταση - «σχέση».

Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι μπορείς να περιμένεις από τον σύντροφό σου. Δεν έχει μακροπρόθεσμο στόχο .

Η «σχέση» είναι πολύ επιφανειακή. Περνάς χρόνο μαζί και ίσως να υπάρχει οικειότητα που δεν διασφαλίζει ότι υπάρχει συναισθηματική σύνδεση. Ακόμα και οι συζητήσεις μπορεί να είναι πολύ επιφανειακές.

 Ουσιαστικά είναι μία “σχέση” που βασίζεται στην ευκολία. Δεν είναι προτεραιότητα ο ένας στη ζωή του άλλου και ο χρόνος που ξοδεύεται οφείλει να είναι βολικός και για τους δύο. Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα. Πολλές φορές ο ένας,από τους δύο, μπορεί να θέλει περισσότερα από το άλλον, όμως δεν θέλει και να τερματίσει αυτή τη κατάσταση . Πολλοί πιστεύουν πως όταν παραβλέπουν τα προβλήματα, αυτά θα εξαφανιστούν. Όμως τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι καταστάσεις και οι σχέσεις διαφέρουν πολύ. Αποφασίζω επιλέγοντας πως θέλω να ζήσω. Η ζωή μας όλη επηρεάζεται από τις επιλογές μας.

Η ποιότητα της σχέσης μας, ορίζει και την ποιότητα της ζωής μας! Γιατί η αγάπη υπάρχει. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί. Μας δίνει χαρά, ευτυχία, ενθουσιασμό και όρεξη για ζωή. Οι σχέσεις και ο γάμος όταν βασίζονται στην εμπιστοσύνη, την επικοινωνία και την αμοιβαία κατανόηση, αντέχουν. Το κλειδί είναι οι προτεραιότητές μας να είναι αυτές, έτσι ώστε να ενισχύεται το οικοδόμημά μας.

 Τα γραφεία γνωριμιών Λούης σας δίνουν τις βάσεις, ώστε να χτίσετε τις σχέσεις που σας αξίζουν. Τα μέλη μας είναι άνθρωποι κατασταλαγμένοι, καταξιωμένοι  που επιλέγουν την ποιότητα και στην προσωπική τους ζωή. Σοβαρά  για την αγάπη, σοβαρά για τον γάμο.