σχέση μετά το διαζύγιο με ασφάλεια

Πότε να γνωρίσεις στα παιδιά το νέο σου σύντροφο;

 

Ένα πολύ συχνό ερώτημα που δυσκολεύει αρκετούς διαζευγμένους γονείς, οι οποίοι είναι στην αρχή μίας νέας γνωριμίας ή επιθυμούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην προσωπική τους ζωή, είναι για το πότε να γνωρίσουν το νέο τους σύντροφο στα παιδιά.

Λαμβάνοντας υπόψη την ‘’λεπτότητα’’ του ζητήματος αυτού, λόγω του ότι εσωκλείει την πιθανή αντίδραση αλλά και τα συναισθήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν σε ένα παιδί στο άκουσμα αυτού του γεγονότος, μπορούμε να πούμε ότι δεν αποτελεί μια εύκολη υπόθεση.

Μετά από ένα διαζύγιο οι ισορροπίες είναι δύσκολες σε πρακτικό, αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο. Πολλά δεδομένα και καταστάσεις έχουν αλλάξει, για αυτό τα άτομα αυτά θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουν μέσα τους τί ακριβώς επιζητούν στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους. Σημαντικό επίσης στοιχείο αποτελεί και το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τον χωρισμό, οι συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίχθηκε το διαζύγιο, καθώς και ο ρόλος που θα έχει ο νέος σύντροφος στη ζωή του γονιού, έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο σαφές ο τρόπος που θα τον/την παρουσιάσει στα παιδιά. Για τους ενήλικους η νέα γνωριμία αποτελεί μία μεταβατική περίοδο. Τα παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να δεχτούν αυτήν την ‘’μετάβαση’’, αυτήν την αλλαγή. Η νέα αυτή γνωριμία λοιπόν είναι αναμενόμενο να φέρει ένα κύμα αλλαγών στην συμπεριφορά του παιδιού. Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσουμε αναφέροντας πώς έχουμε συναντήσει έναν πολύ σημαντικό άνθρωπό στην ζωή μας, δίχως ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Το σωστό χρονικό πλαίσιο θα ήταν η στιγμή που έχει δημιουργηθεί πλέον αυτή η συναισθηματική άνεση και ασφάλεια με το παιδί. Όταν έχει καλλιεργηθεί αυτό το θετικό και υγιές κλίμα, μπορεί ο γονιός να αναφερθεί στο νέο πρόσωπο στη ζωή του. Πάντως επειδή τα μικρά πολλές φορές έχουν ένστικτο, μπορούν να καταλάβουν την αγωνία και το άγχος στο πρόσωπο του γονιού. Όταν λοιπόν και οι δύο γονείς κρατούν μία ισορροπία και ενσυναίσθηση ως προς την συμπεριφορά τους από το διαζύγιο και ύστερα, σίγουρα θα αποτελέσει θετικό στοιχείο στην συμπεριφορά του παιδιού.

Το γραφείο Λούης συντελεί όλα αυτά τα χρόνια στην δημιουργία ευτυχισμένων σχέσεων, στην χαρά και την αισιοδοξία των ανθρώπων που έρχονται κοντά μας. Έτσι και στα διαζευγμένα άτομα με παιδιά, που επιθυμούν να ξαναφτιάξουν την ζωή τους με ένα νέο ταίρι, θα είναι εκεί σταθερά και αμέριστα να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.