γαμος μεσω γραφειου γνωριμιων

Bachelor party! Ακόμα νομίζεις ότι είναι ξενόφερτο έθιμο;

 

Παρόλο που τις τελευταίες δεκαετίες όλοι έχουμε ασπαστεί το έθιμο του bachelor party τόσο από την πλευρά του άντρα όσο και από την πλευρά της γυναίκας, οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρόκειται για ένα έθιμο που έφτασε στην Ελλάδα μέσα από τις επιρροές των ταινιών και των ξενικών εθίμων.

Ωστόσο, στην ιστορία είναι καταγεγραμμένο ότι τα μπάτσελορ πάρτι ξεκίνησαν από την αρχαία Σπάρτη! Οι άνδρες, πριν τον γάμο, έκαναν μία αντίστοιχη γιορτή όπου ο υποψήφιος γαμπρός ήταν ελεύθερος να κάνει ότι ήθελε! Στους νεότερους χρόνους τα πρώτα μπάτσελορ πάρτι εμφανίστηκαν το 1922 και ήταν μία αποκλειστικά ανδρική υπόθεση. Ο άντρας γιόρταζε μαζί  με τους φίλους του σε ένα ξέφρενο πάρτι όπου απολάμβανε πράγματα που θα έπρεπε να στερηθεί με τον έγγαμο βίο. Πολυγαμία, υπερβολικό ποτό, ξενύχτια με φίλους!  Από το 1970 στην Αμερική, τα bachelor party άρχισαν δειλά –δειλά να γίνονται και γυναικεία υπόθεση.

Τις επόμενες δεκαετίες, τα μπατσελορ πήραν μία μορφή που αρκετές φορές δημιουργούσε προβλήματα. Άνθρωποι που πολλές φορές ήταν στερημένοι, μέσα σε ένα βράδυ έκαναν αλόγιστες συμπεριφορές που κάποιες φορές  χαλούσε τον επερχόμενο γάμο.

Στη σημερινή εποχή, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχοντας ζήσει ήδη αρκετές εμπειρίες δεν νιώθουν την ανάγκη να ξεφύγουν σε ακραίες μορφές διασκέδασης. Έτσι το μπατσελορ πλέον έχει εξελιχθεί σε μία μορφή διασκέδασης με τους φίλους και ταυτόχρονα χαλάρωσης και ξεκούρασης από το άγχος της προετοιμασίας του γάμου. Σίγουρα αυτό που καταλαβαίνουν  οι νέοι άνθρωποι, είναι ότι η ζωή δεν τελειώνει μέσα στον γάμο και όταν πραγματικά θέλεις να είσαι με έναν άνθρωπο και να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί του, τότε σε καμία των περιπτώσεων αυτό δεν είναι μία διαδικασία που θα σε πιέσει και θα σε κάνει να νιώθεις άσχημα.

Στα γραφεία Λούης, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που αναζητούν σύντροφο ζωής είναι συνειδητοποιημένοι και κατασταλαγμένοι ότι θέλουν να βρουν ένα ταίρι με το οποίο θα μοιραστούν αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση και όσα ακόμα συναισθήματα συνοδεύουν μόνο τις μεγάλες, δυνατές σχέσεις!