γαμος μεσω γραφειου γνωριμιων

Διαπολιτισμικά ζευγάρια

 

Όλοι γνωρίζουμε εκείνο το παλιό ρητό “παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι και μπαλωμένο”. Μήπως όμως είναι πλέον αρκετά παλιό και δεν ταιριάζει στην εποχή που ζούμε; Οι ερευνητές στο χώρο της ανθρωπολογίας θεωρούν ότι μέσα στα επόμενα 100 χρόνια το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών θα είναι διαπολιτισμικό!

Παρόλο που αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να δημιουργήσει μία σχέση ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων, εμείς σήμερα θα σταθούμε στα πλεονεκτήματα που έχει μία διαπολιτισμική σχέση.

1.       Γνωρίζεις μία νέα κουλτούρα σε όλη της τη διάσταση! Μαθαίνεις λεπτομέρειες και πλέον γίνεσαι καλός γνώστης όλων των στοιχείων αυτής της κουλτούρας που μπορεί και εσύ να μεταφέρεις σε άλλους αρκετά από τα στοιχεία της.  Επίσης ανακαλύπτεις νέα έθιμα! Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις και να βιώνεις νέα έθιμα που θα σου προσφέρουν φρέσκες  εικόνες, γνώσεις και διαφορετικούς τρόπους αντίληψης των δεδομένων.

2.       Με τη νέα κουλτούρα στο σπίτι έρχονται και νέες γεύσεις!Μαζί με όσα έχεις ήδη γευτεί και αγαπήσει από τη δική σου χώρα, τώρα θα ανακατέψεις νέα στοιχεία που θα επεκτείνουν τη γαστρονομική σου εμπειρία σε νέα όρια.

3.       Επιπλέον λόγοι για γιορτή! Στο σταυροδρόμι που συναντιούνται δύο διαφορετικοί πολιτισμοί έχει πάντα χώρο για να τιμηθούν όλες οι γιορτές της κάθε πλευράς.

4.       Εκμάθηση νέας γλώσσας! Έχει αποδειχθεί ότι και τα δύο μέλη μίας διαπολιτισμικής σχέσης κάνουν προσπάθεια να μάθουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Σχεδόν πάντα από τις πρώτες λέξεις  που μαθαίνουν είναι  το “σ’ αγαπώ”. Νιώθουν ότι γνωρίζοντας τη γλώσσα του συντρόφου τους έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη κατανόηση της κουλτούρας του άρα και του ίδιου.

5.       Πολλαπλές υπηκοότητες! Σαφώς δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε σωστό  να παντρεύεσαι για να πάρεις μια νέα υπηκοότητα. Αλλά όταν αυτό έρχεται ως δεδομένο μετά από μία αληθινή διαπολιτισμική σχέση  μόνο πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί!

6.       Ταξίδια! Η επίσκεψη σε μία διαφορετική χώρα είναι πλέον πιο εύκολη καθώς υπάρχει και το κίνητρο των οικογενειακών φίλων ή της ευκολίας διαμονής σε γνωστούς.

7.       Σπας τα στερεότυπα που κουβαλούν επάνω τους όλοι οι λαοί του κόσμου. Χωρίς να αποχρωματίζουμε τις συνήθειες ενός λαού δεν πρέπει να κολλάμε σε κάθε περίπτωση και όσα στερεότυπα μας έχουν πείσει ότι έχει κάθε λαός. Αυτό από μόνο του θα σε κάνει πιο ανοιχτόμυαλο άνθρωπο!

8.       Ανάπτυξη επιμονής και σταθερότητας στη σχέση. Κανείς δεν λέει ότι είναι απλό να είσαι σε μία διαπολιτισμική σχέση. Η εξέλιξη της σχέσης εξαρτάται από την επιμονή, σταθερότητα, αποφασιστικότητα που έχουν τα δύο μέλη του ζεύγους αλλά κυρίως από την αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον.

Στο γραφείο σοβαρών γνωριμιών Λούης έχουμε ένα μικρό ποσοστό ανδρών και γυναικών που είναι από άλλες χώρες αλλά έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι ήδη τα άτομα αυτά είναι διαπολιτισμικά και τους είναι εύκολα να συνάψουν σχέσεις με γηγενείς. Το συντριπτικό ποσοστό είναι άτομα  μορφωμένα, με επιτυχίες στον εργασιακό και οικονομικό τομέα και αναζητούν με το πιο σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο να βρουν ένα ταίρι για να προχωρήσουν μαζί τη ζωή τους!