το πιο παλιο γραφείο συνοικεσίων στην Ελλαδα

Ghosting! Ένας νέος όρος για τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο άτομα.

 

Ghosting! Ένας νέος όρος για τις σχέσεις ανάμεσα σε δύο άτομα.
Μιλούσαμε, επικοινωνούσαμε και όλα έδειχναν καλά! Μία μέρα απλά μου έστειλε μήνυμα πως χρειάζεται λίγο χρόνο στη ζωή του και εξαφανίστηκε. Δεν απαντά στα τηλέφωνα, στα μηνύματα και δεν έχω κανένα νέο σχετικά με το τι κάνει. Με έχει μπλοκάρει από όλα τα social και νιώθω σαν αυτός ο άνθρωπος να είναι αποκύημα της φαντασίας μου. Σαν να μην υπήρξε ποτέ!
Ο όρος ghosting προέρχεται από το ουσιαστικό ghost που στα ελληνικά μεταφράζεται ως φάντασμα και σχετίζεται με την ξαφνική διακοπή επικοινωνίας ενός ανθρώπου με κάποιον που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις. Παρόλο που εμφανίζεται σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα τελευταία χρόνια έχει μία πιο συχνή εμφάνιση ανάμεσα σε ζευγάρια.
Ποιοι λόγοι οδηγούν κάποιον να “εξαφανιστεί”;
Οι άνθρωποι που κάνουν πράξη το ghosting, λειτουργούν με ένα υψηλό επίπεδο εγωισμού καθώς δεν ενδιαφέρονται καθόλου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η πράξη τους σε κάποιον δικό τους άνθρωπο.
Οι άνθρωποι που αποδέχονται το ghosting πληγώνονται βαθύτατα και χάνουν τόσο την εμπιστοσύνη τους στους άλλους, όσο και στον ίδιο τους τον εαυτό. Το αίσθημα της απόρριψης εδραιώνεται βαθιά μέσα τους και δυσκολεύονται στο μέλλον να προχωρήσουν σε κάποια σχέση.
Δυστυχώς οι άνθρωποι που εξαφανίζονται τόσο απότομα από τη ζωή ενός ανθρώπου είναι άτομα ανασφαλή, με φοβίες και έλλειψη ενσυναίσθησης. Ο φόβος τους για την αντίδραση του άλλου ατόμου σχετικά με τον χωρισμό, πηγάζει από την ανικανότητα τους να διαχειριστούν δύσκολες στιγμές, έντονα συναισθήματα και συγκρούσεις. Η ανασφάλεια τους, τους οδηγεί σε μία ανώδυνη για εκείνους λύση και ποτέ δεν αντιμετωπίζουν τον άλλο ευθέως. Επιλέγουν την εύκολη διαδρομή και ξεκινούν μία νέα σχέση, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναλάβουν τα ίδια.
Οι σχέσεις θέλουν αίσθημα ευθύνης, ισορροπίας, σεβασμό και μοιράσματος των ευθυνών και των λαθών. Όταν ένα άνθρωπος γίνεται μέλος μας, έχει ήδη διαβεί τα μονοπάτια της αναζήτησης σχετικά με το τι θέλει στη ζωή του.
Τα μέλη μας είναι συνειδητοποιημένα άτομα που μας ενημερώνουν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τα ταίρια που αναζητούν.
Η δική μας δουλειά, είναι να βρούμε ποια άτομα “δένουν” μεταξύ τους όπως ταιριάζουν δύο διπλανά κομμάτια ενός πάζλ χωρίς όμως να εκτεθούν σε καταστάσεις που θα τους φθείρουν συναισθηματικά, χρονικά, οικονομικά και κοινωνικά. Τα μέλη μας δεν δέχονται ούτε συναισθηματική , ούτε σωματική φθορά κατά την αναζήτηση του συντρόφου τους. Νιώθουν ασφαλείς και ήρεμοι καθώς το καλύτερο γραφείο γνωριμιών στην Ελλάδα, έχει αναλύσει, έχει ελέγξει και έχει προσμετρήσει πολλές λεπτομέρειες πριν τους φέρει σε επαφή με κάποιο άλλο μέλος.
Αυτά είναι τα γραφεία γνωριμιών Λούης!