γαμος μεσω γραφειου γνωριμιων

Η Iστορία Tου Λευκού Νυφικού

 

Κάποια νυφικά είναι απαλό ροζ, κάποια ιβουάρ, άλλα σαμπανιζέ και έχουμε δει ακόμα και μαύρα! Κάποια είναι προκλητικά, άλλα είναι boho και κάποια εξαιρετικά κομψά! Την παντοδυναμία όμως του λευκού νυφικού, αυτήν τη χρονική στιγμή δεν μπορεί κανένας να την αμφισβητήσει! Σε παγκόσμιο επίπεδο, το λευκό νυφικό είναι πλέον τόσο συνδεδεμένο με την εμφάνιση της γυναίκας την ημέρα του γάμου της, ανεξαρτήτως αν αυτή είναι στην εκκλησία ή στο γραφείο ενός δημαρχείου.

Ωστόσο δεν ήταν πάντα αυτή η εμφάνιση μίας νύφης ούτε στην Ελλάδα αλλά και ούτε στις διάφορες χώρες της υφηλίου. Μέχρι και αρχές του 19ου αιώνα στην Ελλάδα, οι νύφες φορούσαν καινούργια ρούχα απαραίτητα την ημέρα του γάμου τους αλλά τα σχέδια ήταν τοπικές φορεσιές στολισμένες με χρυσά νομίσματα και περίτεχνα κεντήματα όλων των χρωμάτων. Αντίστοιχη ήταν και η εμφάνιση της νύφης στην Ανατολή μέχρι και πρόσφατα. Τοπικές φορεσιές αλλά σε κάποια ιδιαίτερα στολισμένη εκδοχή.

Η πρώτη εμφάνιση με λευκό νυφικό είναι καταγεγραμμένη ότι ήταν το 1406 από την πριγκίπισσα Philippa της Αγγλίας, η οποία φορούσε κάτι που θύμιζε πουκάμισο και έναν μανδύα από κατάλευκο άσπρο μετάξι. Το σύνολο ολοκληρωνόταν με μία άσπρη γούνα ερμίνα. Ωστόσο χρειάστηκε ακόμα αρκετός χρόνος για να καθιερωθεί το λευκό ως το κύριο χρώμα της νυφικής περιβολής. Οι νύφες τον μεσαίωνα φορούσαν στολισμένα φορέματα, φορτωμένα τόσο σε σχέδια όσο και διάφορα αξεσουάρ και ήταν όλων των χρωμάτων και σύμφωνα με την κοινωνική και οικονομική τους τάξη. Η επιλογή του λευκού νυφικού έγινε δημοφιλής το 1840, όταν η Βασίλισσα Βικτώρια παντρεύτηκε τον Albert του Saxe-Coburg φορώντας ένα εντυπωσιακό κατάλευκο φόρεμα! Από εκεί και πέρα ξεκίνησε αυτή η τόσο δυνατή τάση του λευκού νυφικού!

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το γεγονός ότι συνδυάστηκε με την αγνότητα της νύφης αλλά και επειδή είναι ένα χρώμα που είναι φωτεινό και χαρούμενο, εισέβαλλε ανεπιστρεπτί στις ζωές όσων γυναικών αποφασίζουν να δεσμευτούν!

Η επιθυμία να μοιραστείς τη ζωή σου με έναν άνθρωπο είτε με θρησκευτικό γάμο ή με πολιτικό ή με σύμφωνο συμβίωσης, είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα που σε οδηγεί σε ευτυχισμένα μονοπάτια της ζωής. Η μοναξιά είναι σκληρή και δύσκολη και ειδικά όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος!

Εμείς, ως σύμβουλοι matchmakers στα γραφεία Λούης, έχουμε παραβρεθεί σε πολλούς γάμους που έχουν γίνει ανάμεσα στα μέλη μας. Και όλοι αυτοί οι γάμοι είχαν ένα κοινό! Τόσο οι νύφες στα λευκά τους αλλά και οι γαμπροί στα κομψά τους  κουστούμια, έλαμπαν από ευτυχία! Ευτυχία γιατί βρήκαν έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούν να μοιραστούν τη ζωή τους και να προχωρήσουν με κοινούς στόχους και όνειρα!