πώς λειτουργούν τα γραφεία συνοικεσίων

Τι κάνει μία εξειδικευμένη και έμπειρη σύμβουλος matchmaker ;

 

Οι σύμβουλοι matchmakers στο  γραφείο γνωριμιών Λούης είναι οι  έμπειροι  και ειδικοί σύμβουλοι  που θα αναλάβουν να ελέγξουν τη συμβατότητα ανάμεσα στα μέλη του γραφείου.

Πέρα από τις  προσωπικές σπουδές τους, οι σύμβουλοι εκπαιδεύονται από το γραφείο στις πιο σύγχρονες τακτικές  matchmaking, life coaching,  ψυχολογία σχέσεων και dating coaching. Κάθε μέλος εξυπηρετείται από  την προσωπική του σύμβουλο με την οποία έχει το μεγαλύτερο μέρος της συνεργασίας.

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός αναλυτικού προσωπικού προφίλ. Το μέλος απαντάει με τη βοήθεια της συμβούλου σε ερωτήσεις που είναι απαραίτητες για να μπορέσει στη συνέχεια να γίνει η διαδικασία του matchmaking. Ερωτήσεις που θα βοηθήσουν τη σύμβουλο να γνωρίσει καλύτερα το νέο μέλος. Να καταλάβει λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του, για τις συνήθειές του και για τους στόχους του στη ζωή. Επίσης υπάρχουν ερωτήσεις που καθορίζουν πώς θέλει το κάθε μέλος να είναι το υποψήφιο ταίρι του. Θα μας θέσει κριτήρια ηλικιακά, μορφωτικά, εμφανισιακά, οικονομικά και συμπεριφορικά ή γενικά ότι ο κάθε άνθρωπος θεωρεί σημαντικό στοιχείο να υπάρχει στην προσωπικότητα του υποψήφιου συντρόφου του. Η σύμβουλος έχει τη γνώση και την εμπειρία, αν το μέλος θέτει μη ρεαλιστικούς στόχους, να το συζητήσει και εξηγήσει στο μέλος πώς θα φτάσει στη σωστή γνωριμία με το συντομότερο και καλύτερο τρόπο.

Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του ερωτηματολογίου, η σύμβουλος ξεκινά την ανάλυση της καρτέλας. Κάθε ερώτηση, ακόμα και αυτές που φαίνονται απλές, στην πραγματικότητα μας οδηγούν να καταλάβουμε καλύτερα τον χαρακτήρα του κάθε μέλους μας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να γίνει σωστά η διαδικασία του ταιριάσματος.  Στη συνέχεια η  σύμβουλος matchmaker προχωρά στην αναζήτηση του κατάλληλου ανθρώπου που θα δοθεί ως σύσταση γνωριμίας.  Το πρώτο μέρος της αναζήτησης που αφορά ορισμένα απόλυτα δεδομένα (ηλικιακά, γεωγραφικά κ.α) γίνεται με ένα σύγχρονο αλγόριθμο που επιτρέπει να γίνουν οι αρχικές επιλογές σε μικρό χρονικό διάστημα. Όταν όμως έρχεται η  ώρα για την επιλογή σε επίπεδο των πιο σημαντικών δεδομένων (χαρακτήρα- μόρφωση-κλπ_ η σύμβουλος λειτουργεί αποκλειστικά με τις αναλύσεις των καρτελών. Αναζητά με μεγάλη λεπτομέρεια στοιχεία συμβατότητας ανάμεσα στις καρτέλες. Μόλις επιλέξει το «κατάλληλο» ζευγάρι, έρχεται σε επικοινωνία μαζί τους για να ενημερώσει για στοιχεία επικοινωνίας και κάποιες αρχικές και βασικές πληροφορίες για τον καθένα.

Η σύμβουλος αποκτά οικειότητα με το κάθε μέλος που συνεργάζεται και αποκτούν μία σχέση εμπιστοσύνης. Αν η πρόταση που θα γίνει δεν ευοδωθεί σε ολοκληρωμένη σχέση, τότε η σύμβουλος θα ακούσει με λεπτομέρειες τους λόγους που δεν προχώρησε η γνωριμία. Στόχος είναι να γνωρίσει και να κατανοήσει ακόμα καλύτερα το μέλος ώστε η επόμενη πρόταση να είναι πιο στοχευμένη. Αρκετές φορές βέβαια δεν χρειάζεται καθώς με την πρώτη σύσταση τα μέλη βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι.

Ταυτόχρονα, οι matchmakers δίνουν γραπτώς και προφορικώς οδηγίες dating coaching για όλα μας τα μέλη. Συμβουλές που θα βοηθήσουν όλους να σπάσουν τον πάγο της πρώτης γνωριμίας, να είναι πιο αποφασιστικοί ή πιοχαλαροί στα πρώτα ραντεβού, καθώς και να μην κάνουν κάποια μικρά λάθη που ωστόσο μπορεί να αποβούν μοιραία στην εξέλιξη του ραντεβού.

 Οι ειδικοί σύμβουλοι του γραφείου Λούης σε περιμένουν να σε εξυπηρετήσουν με μεγάλη εμπειρία, ευγένεια, κατανόηση, σεβασμό  και γνώση επάνω στο αντικείμενο του matchmaking. Κλείσε ένα ραντεβού τώρα και μίλησε με τον άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να βρεις τον ιδανικό σου σύντροφο! Μη χάνεις άλλο χρόνο στη μοναξιά!