προβληματα μοναξιας

Υπουργεία Μοναξιάς! Δυστοπική πρόβλεψη του μέλλοντος; Όχι, πραγματικότητα του σήμερα!

 

Η δημιουργία υπουργείου μοναξιάς στην Αγγλία και την Ιαπωνία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλες τις σύγχρονες χώρες για τα προβλήματα που φέρνει η μοναξιά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ας δούμε όμως λίγα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία που μας έχουν δώσει οι έρευνες  που φανερώνουν το σοβαρό πρόβλημα της μοναξιάς σε διεθνές επίπεδο.

·         Η μοναξιά βλάπτει την υγεία όσο 15 τσιγάρα την ημέρα

·         9 εκατομμύρια Βρετανοί όλων των ηλικιών υποφέρουν με μοναξιά. Τα 2 εκατομμύρια είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.

·         200,000 ηλικιωμένοι στην Αγγλία δεν έχουν μιλήσει με κανέναν για έναν μήνα

·         Οι γιατροί δέχονται 1-5 ασθενεί ς καθημερινά που τα προβλήματα που έχει είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας μοναξιάς

·         Στην Ιαπωνία υπάρχει αυξητική τάση των αυτοκτονιών μεταξύ των μοναχικών ανθρώπων.

·         Σε μελέτη σε 2800 γυναίκες με καρκίνο του στήθους, όσες ήταν μόνες είχαν πενταπλάσιο κίνδυνο θανάτου από την ασθένειά τους.

·         Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε  ότι οι μοναχικοί άνθρωποι διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων στους ιούς του έρπη. Γεγονός που δείχνει κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

·         Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) διαπίστωσαν ότι τα μοναχικά άτομα έχουν την τάση να καταναλώνουν περισσότερο ανθυγιεινών τροφών με ζάχαρη και αλάτι, αλκοόλ, τσιγάρα και μεγάλες ποσότητες φαγητού

·         Οι ηλικιωμένοι που είναι μόνοι τους έχουν πρόωρα κινητικά προβλήματα.

·         Τέλος, πολλές έρευνες δείχνουν ότι η μοναξιά είναι πρόδρομος για πολλές ασθένειες ψυχικής αλλά και σωματικής φύσεως, όπως η κατάθλιψη, το Αλτσχάιμερ, η αύξηση της πίεσης, καρδιοαγγειακά προβλήματα, παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, αρθρίτιδα, χρόνια φλεγμονή και γενικά παράγοντες που αυξάνουν πρόωρα τον κίνδυνο του θανάτου.

Με όλες τις αλλαγές που συντελούνται γρήγορα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, οι μοναχικοί άνθρωποι δεν είναι πλέον μόνο οι ηλικιωμένοι. Σαφώς όσοι είναι στο ηλικιακό φάσμα που ακόμα εργάζονται, βιώνουν μικρότερο επίπεδο μοναξιάς εφόσον εκ των πραγμάτων ένα μέρος της ημέρας τους το περνούν με συναδέλφους ή πελάτες. Αυτό όμως είναι μία ψευδαίσθηση καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία τις ώρες που έχεις ανάγκη να μιλήσεις σε κάποιον ή να μοιραστείς χαρές και λύπες.

Η οικογένεια και η συντροφικότητα είναι τα πρωταρχικά όπλα απέναντι στη μοναξιά. Με την παρουσία ενός συντρόφου στη ζωή μας, η καθημερινότητα μεταμορφώνεται. Έχεις κάποιος να νοιαστείς και να σε νοιαστεί, κάποιον να μιλήσεις, να γελάσεις, να διαφωνήσεις, να αναρωτηθείς, να ονειρευτείς και να αγκαλιαστείς.

Στα γραφεία σοβαρών γνωριμιών Λούης ξέρουμε καλά ότι η μοναξιά δεν ταιριάζει σε καμία ηλικία και δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι οι άνθρωποι μόνοι τους. Τα μέλη μας είναι από την ηλικία των 25 ετών έως την ηλικία των 88 ετών και αναζητούν να βρουν τον σύντροφό τους ακριβώς γιατί έχουν επιλέξει να μην είναι μόνοι! Βρες το ταίρι σου και ομόρφυνε τη ζωή σου σήμερα με τη βοήθεια του Λούης!