Σοβαρή γνωριμία μετά την απώλεια του αγαπημένου μου συντρόφου

Νέο ταίρι στη ζωή μας μετά τον θάνατο συντρόφου/συζύγου

 

Η απώλεια του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε μία ολόκληρη ζωή είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες στη ζωή μας. Μαζί με τον άνθρωπο που φεύγει, χάνουμε και ένα κομμάτι δικό μας. Όσα ήμασταν και όσα μας είχαν καθορίσει μέσα από την επικοινωνία μαζί του. Κάθε απώλεια χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να πενθήσουμε την απώλεια.

Ωστόσο, καθώς ο χρόνος περνά, η μοναξιά είναι σκληρή και επώδυνη. Παρόλο που δεν ξεχνούμε τον άνθρωπο που έφυγε, έχουμε την ανάγκη για συντροφικότητα και αγάπη. Να δώσουμε και να πάρουμε όμορφες στιγμές, φροντίδα και στοργή. Και δεν υπάρχει τίποτα άσχημο και μεμπτό σε αυτά τα συναισθήματα. Οι άνθρωποι γύρω μας θα έχουν διάφορες απόψεις. Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν για την επιλογή να προχωρήσουμε σε μία νέα γνωριμία, κάποιοι θα μας παροτρύνουν και θα μας θαυμάσουν για τη ψυχική μας δύναμη να προχωρήσουμε. Το σημαντικό είναι να ακούσουμε τη δική μας καρδιά. Το να ψάξουμε να βρούμε πάλι νόημα και ευτυχία στη ζωή μας δεν πρέπει να αφορά κανέναν άλλον εκτός από εμάς. Στην περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα παιδιά, μπορούμε να δεχθούμε τη βοήθεια ενός ειδικού σχετικά με το πώς θα μιλήσουμε και θα παρουσιάσουμε στα παιδιά το νέο μας σύντροφο. Φυσικά για να παρουσιάσουμε στα παιδιά έναν νέο σύντροφο, αρχικά πρέπει να έχει προηγηθεί μία σχέση κάποιου χρονικού διαστήματος που θα μας έχει δώσει τις ευκαιρίες να επιβεβαιώσουμε τα συναισθήματά μας.  Η ζωή όμως δεν σταματά και δεν παραιτούμαστε ακόμα και στις μεγάλες δυσκολίες! Αυτό είναι το σημαντικότερο μάθημα που θα δώσουμε στα παιδιά μας και στους αγαπημένους μας!

Η μοναξιά είναι πρόδρομος για πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες όπως έχουν αποδείξει πολλές κλινικές έρευνες. Ασθένειες όπως η αύξηση της αρτηριακής πίεσης, οι γενικευμένοι πόνοι, δερματικά προβλήματα, κατάθλιψη και Αλτσχάιμερ, είναι κάποιες από τις παρενέργειες της μοναξιάς.

Καθώς αποφασίζουμε να προχωρήσουμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς ήδη έχουμε βιώσει ένα δυσάρεστο γεγονός και δεν πρέπει να πληγωθούμε. Η επιλογή του νέου συντρόφου δεν πρέπει να γίνει με σύγκριση και προς αντικατάσταση της σχέσης που χάθηκε. Ο νέος άνθρωπος πρέπει να αξιολογηθεί σχετικά με τα όμορφα συναισθήματα,  τον θαυμασμό, το ερωτικό ενδιαφέρον, τη χαρά και την πρόκληση που φέρνει στο σώμα, στο μυαλό και στην καρδιά μου. Τα βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά, ώστε να είμαστε σίγουροι πριν αφήσουμε την καρδιά μας να ξανανιώσει τρυφερά συναισθήματα για κάποιον άλλον. Μία απογοήτευση ή μία άσχημη γνωριμία ενδέχεται να μας οδηγήσει να πάρουμε ακραίες αποφάσεις και να μην ξαναπροχωρήσουμε ποτέ σε νέα γνωριμία.

Όταν όμως δημιουργηθεί μία νέα σχέση, τότε χωρίς καμία υπερβολή είναι σαν να ξαναγεννιόμαστε! Σαν να γινόμαστε πάλι έφηβοι που το μυαλό τους απολαμβάνει κάθε σταγόνα αυτής της νέας  σχέσης. Νιώθουμε πάλι υγιής και δυνατοί. Η δραστηριότητά μας ανεβαίνει και δεν καθόμαστε ώρες ατελείωτες στην τηλεόραση ή στην αδράνεια. Προσέχουμε την εμφάνισή μας, τη διατροφή μας και την υγεία μας καλύτερα. Και το πιο σημαντικό! Ξανακάνουμε όνειρα! Και αυτό μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους!

Τολμήστε το! Μην περιμένετε άλλο!

Το καλύτερο γραφείο σοβαρών γνωριμιών και γάμων στην Ελλάδα, το γραφείο Λούης, είναι κοντά σας για να σας βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο σε αυτά τα βήματα. Εχέμυθα, με ασφάλεια, με ηρεμία και μέθοδο, είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε, να σας κατανοήσουμε και να σας βοηθήσουμε να βρείτε το ιδανικό σας ταίρι! Το έχουμε κάνει ήδη για χιλιάδες ανθρώπους! Θα το κάνουμε και για εσάς!