Οδηγίες για το πρώτο ραντεβού από το γραφείο συνοικεσιων Λούης

Οδηγίες Για 'Ένα Επιτυχές, Πρώτο Ραντεβού

 

Όλοι γνωρίζουμε να επικοινωνούμε και να φλερτάρουμε πριν καλά-καλά κλείσουμε την πρώτη δεκαετία της ζωής μας. Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα του πρώτου ραντεβού ενδέχεται να έχουμε άγχος και νευρικότητα, καταστάσεις που σίγουρα δεν επιτρέπουν να ευδοκιμήσει μία γόνιμη επικοινωνία και επαφή. Το γραφείο σοβαρών γνωριμιών Λούης, πριν φέρει σε επαφή δύο μέλη έχει ελέγξει τη συμβατότητα μεταξύ τους. Ένα σημαντικό δεδομένο καθώς προκαλεί και στα δύο μέλη μία αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας ότι δεν βρίσκονται σε ένα τυχαίο και άστοχο ραντεβού.

Αφού το γραφείο ακολουθήσει τη διαδικασία matchmaking, φέρνει σε επαφή τα δύο μέλη. Ξεκινώντας με τηλεφωνική επικοινωνία, τα μέλη καθορίζουν την πρώτη τους  συνάντηση όπου εκείνα επιλέξουν.

 Μία ενδιαφέρουσα γνωριμία μόλις ξεκινά!

Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε ορισμένα “λάθη” στο πρώτο ραντεβού, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε μία άτοπη κατάσταση, άβολη και για τους δύο.

1.       Η αρχική τηλεφωνική επικοινωνία πρέπει να γίνεται σε ώρες που θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτές και δεν θα ενοχλήσουμε. Σε περίπτωση που το άλλο μέλος μας έχει επιτρέψει να καλέσουμε και σε άλλες ώρες, τότε και μόνο μπορούμε να επικοινωνήσουμε.

2.       Πριν καλέσουμε το μέλος που θα συναντήσουμε, και εφόσον γνωρίζουν και οι δύο την περιοχή που μένει ο άλλος, καλό είναι να έχουμε σκεφτεί 1-2 μέρη όπου μπορούμε να προτείνουμε. Κάποιο μπορεί να είναι στη μέση της απόστασης, ή σε κάποιο κεντρικό σημείο όπου μπορούν και τα δύο μέλη να έχουν εύκολη πρόσβαση. Το γραφείο μας προτείνει για την πρώτη συνάντηση καλύτερα κάποιο χώρο με καφέ ή ποτό, και όχι φαγητό που χρειάζεται μεγαλύτερη οικειότητα.

3.       Από την έναρξη της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ξεκινά μία χαλαρή συζήτηση, χωρίς άβολες ερωτήσεις ή άγχος. Η κουβέντα πρέπει να κυλήσει με ενδιαφέρον, φιλικότητα και φλερτ,  και όχι τυπικά σαν μία συνέντευξη εργασίας! Δεν παρουσιάζουμε τον εαυτό μας σαν έναν υποψήφιο με προσόντα που κάποιος πρέπει να τον επιλέξει για αυτά! Ο άνθρωπος είναι πάζλ πολλών στοιχείων και δεν τον καθορίζουν μόνο 2-3 δεδομένα.

4.       Σίγουρα έχουμε μεγάλη διάθεση να συναντήσουμε το υποψήφιο ταίρι μας! Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να πιέσουμε τους χρόνους μας. Καλό είναι να αποφεύγονται τα ραντεβού μετά τη δουλειά, ή μετά από μία δύσκολη ημέρα πολλών υποχρεώσεων, καθώς είναι πιθανόν να είμαστε ατημέλητοι, κουρασμένοι και χωρίς πολύ διάθεση για επικοινωνία.

5.       Κατά τη συνάντηση πρέπει να εμφανιζόμαστε περιποιημένοι, φροντισμένοι, χωρίς υπερβολές που δεν μας αντιπροσωπεύουν και γίνονται προς χάριν εντυπωσιασμού!

6.       Ο κοινωνικός αλλά ταυτόχρονα προσωπικός χώρος το καθενός, ορίζεται σε μία απόσταση 50-80 εκατοστών από το σώμα του. Σχεδόν όσο να απλώσουμε το χέρι μας και να κάνουμε έναν κύκλο περιμετρικά του κορμού μας. Αυτό σημαίνει, ότι μπορούμε να κάτσουμε αντικριστά ή στο πλάι με το άλλο μέλος, αλλά χωρίς να πιέσουμε συνθήκες σωματικής επαφής στο πρώτο ραντεβού, και πολύ περισσότερο αν δεν μας έχει δώσει απολύτως ξεκάθαρα μηνύματα το άλλο μέλος. Ακόμα και για άντρες ή γυναίκες με πολύ σύγχρονες απόψεις και νοοτροπία, μία βεβιασμένη κίνηση μπορεί να παρερμηνευτεί και να χαλάσει την επικοινωνία, ακόμα και αν γίνει με αθώο σκεπτικό.

7.       Η ευγένεια είναι το χαρακτηριστικό που αγαπούν άντρες και γυναίκες εξίσου! Τα δύο μέλη που συναντιούνται έχουν κοινά. Με κύριο κοινό τη συνειδητοποίηση τους ότι επιθυμούν να γνωρίσουν έναν σύντροφο ζωής. Η συμβατότητα δεν σημαίνει ότι έχετε ταυτόσημες απόψεις σε όλα τα θέματα! Η κουβέντα πρέπει να παραμείνει σε ένα φιλικό επίπεδο, όπου μπορεί  ο ένας να ανακαλύψει τον άλλον, να σεβαστεί και αγαπήσει τόσο τις ομοιότητες όσο και τις διαφορές.

8.       Μην μιλάτε για παλιές σχέσεις, διαζύγια και δύσκολες στιγμές που έχετε ζήσει. Αν θέλετε να δώσετε ένα στίγμα ότι έχετε κάποιες αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν, κάντε το με μία επικεφαλίδα, με μία περίληψη. Η συνάντησή σας έχει δύο μελλοντικούς δρόμους. Να υπάρχει δυνατή χημεία και συνεχίσετε να βλέπεστε και πέρα από το πρώτο ραντεβού, οπότε θα έχετε πολλές μελλοντικές συναντήσεις όπου ήρεμα και σταδιακά μπορείτε να μοιραστείτε σημαντικές στιγμές του παρελθόντος σας, ή να μην υπάρχει αρκετή χημεία και να παραμείνει η γνωριμία στο ένα ραντεβού. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα με το να ξετυλίξετε το κουβάρι της ζωής σας στο πρώτο ραντεβού. Ο απέναντι άνθρωπος δεν είναι ο ψυχολόγος σας και σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα να συζητήσετε από παλιές πληγές. Κινηθείτε σε θέματα όχι τόσο προσωπικά, αλλά θέματα που καθορίζουν τον τύπο του ανθρώπου. Διασκέδαση, μουσική, ψυχαγωγικά, αθλητικά, πολιτική, διακοπές, τάσεις τις εποχής, απόψεις κλπ.

9.       Μην μιλάτε για οικονομικά και περιουσιακά δεδομένα. Γενικά μην κάνετε ερωτήσεις που δεν θα κάνατε σε έναν άνθρωπο που συναντάται για πρώτη φορά. Το γεγονός ότι το γραφείο γνωρίζει για εσάς, δεν αλλάζει το γεγονός ότι εσείς παραμένετε δύο άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ σας.

10.   Μην μιλάτε για το γραφείο που σας έφερε σε επαφή. Η αναφορά στο γραφείο ενδέχεται να οδηγήσει σε ερωτήσεις που δεν έχουν κανένα νόημα να ειπωθούν. Πόσα μέλη έχεις γνωρίσει πριν από εμένα, γιατί τους απέρριψες, γιατί σε απέρριψαν κλπ.

11.   Το πρώτο ραντεβού δεν έχει σκοπό να εντυπωσιάσει ο ένας τον άλλος ή να βγάλετε άμεσες αποφάσεις για το μέλλον. Το πρώτο έχει μόνο ένα σκοπό! Να περάσετε καλά! Να φλερτάρετε! Να γελάσετε! Πάνω σε αυτήν τη βάση και μόνο έχετε πολλές πιθανότητες να ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο ραντεβού!

12.   Είναι βαθιά ριζωμένη συνήθεια και “πρωτόκολλο”, ο άντρας να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού. Δείχνει ευγένεια, ιπποτισμό και φροντίδα απέναντι στο γυναικείο φύλο. Ωστόσο οι κοινωνίες αλλάζουν, μαζί και τα στερεότυπα. Οι άντρες ας προετοιμαστούν για μία κυρία που ενδέχεται να θέλει να πληρώσει το μερίδιο της, και οι γυναίκες ας προετοιμαστούν για την πιθανότητα ένας κύριος να δεχτεί την πρόταση τους να μοιραστούν τα έξοδα της συνάντησης ή ακόμα και να πληρώσει εκείνη όλο το ποσό. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο ραντεβού προτείνουμε μία απλή συνάντηση, ενός καφέ ή ποτού, οπότε το κόστος είναι περιορισμένο και για τους δύο.

13.   Μην εξιδανικεύεται το πρόσωπο που περιμένετε να συναντήσετε γιατί τότε όποιον/α και να συναντήσετε απλά θα σας απογοητεύει! Θα μπείτε σε ένα αέναο κυνήγι τελειότητας, που το μόνο που θα φέρει είναι απογοήτευση, χάσιμο χρόνου και μοναξιά! Όλοι και όλες θέλουμε το ταίρι μας να έχει πολλά πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα. Γεγονός αδύνατο! Το σημαντικό είναι να βρούμε τον άνθρωπο που θα ενθουσιάσει το μυαλό μας και θα ζεστάνει την ψυχή μας! Τον άνθρωπο που θα φέρει χαμόγελο στο πρόσωπό μας και θα αναγνωρίσουμε ότι μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί στη ζωή!

14.   Μην απορρίπτεται μέλη στο πρώτο ραντεβού με το σκεπτικό ότι η επόμενη, και η επόμενη, και η επόμενη σύσταση θα είναι καλύτερη! Αν κάποιο μέλος σας αρέσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δώστε του την ευκαιρία να βγείτε ξανά μαζί και να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερο τον εσωτερικό του κόσμο. Μην κάνετε αυτό που δεν θα θέλατε να συμβεί και εσάς! Να σας κρίνει κάποιος απόλυτα μέσα σε μία συνάντηση μίας ώρας!

15.   Στο τέλος του ραντεβού, αποχαιρετήστε με ευγένεια ακόμα και τα μέλη που έχετε απορρίψει. Μην ξεχνάτε πως το γραφείο είναι πάντα στη διάθεσή σας για να ενημερώσει το μέλος που συναντηθήκατε σχετικά με την άποψή σας αν εσείς δεν έχετε τη διάθεσή ή τη δυνατότητα να το πράξετε.

Μην ξεχνάτε πως ανεξάρτητα με το γεγονός ότι η γνωριμία σας έγινε μέσα από το σοβαρότερο γραφείο συνοικεσίων στην Ελλάδα, το γραφείο γνωριμιών Λούης, η διαδρομή της γνωριμίας σας θα έχει σίγουρα φλερτ, πάθος, ενδιαφέρον, συγκινήσεις, επικοινωνία και ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα ζευγάρια που δημιουργούνται μέσα από ένα γραφείο γνωριμιών του επιπέδου και της σοβαρότητας του γραφείου Λούης, είναι δυνατά και δεν χωρίζουν. Τα δένουν πολύ περισσότερα πράγματα από μία σπίθα μου θα σβήσει το επόμενο λεπτό!

Καλή επιτυχία στο πρώτο σας ραντεβού!