αρμονικές σχέσεις στο γραφείο γνωριμιών

Μην μένεις σε μία τοξική σχέση λόγω του φόβου της μοναξιάς ! Αξίζεις κάτι καλύτερο και αυτό σε περιμένει μόνο αν το αναζητήσεις!

 

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσουμε τους ανθρώπους  που βλέπουμε ότι μένουν σε μία τοξική σχέση που τους κάνει δυστυχισμένους. Θα πούμε μεγάλες και πομπώδεις εκφράσεις σχετικά με το τι θα κάναμε αν εμείς ήμασταν στη θέση τους, θα αναρωτηθούμε γιατί δεν φεύγουν και θα έχουμε άποψη και συμβουλές για όλα! Ωστόσο αυτό που δεν βλέπουμε είναι ότι ενδέχεται να είμαστε και εμείς σε μία τοξική σχέση και απλά να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια. Ή να εθελοτυφλούμε! Και ακόμα χειρότερα να είμαστε εμείς ο τοξικός άνθρωπος!

Είναι σημαντικό να μάθουμε και να αναγνωρίσουμε τα σημάδια μίας τοξικής σχέσης και τον φαύλο κύκλο του φόβου που μας εγκλωβίζει. Εμείς θα αναφερθούμε στα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά μίας τέτοιας κατάστασης ανάμεσα στα ζευγάρια.

1.       Το ταίρι σου δεν έχει καμία επαφή με τα πραγματικά σου συναισθήματα. Σε χειραγωγεί λέγοντάς σου πώς να νιώθεις κάθε στιγμή και σε κάθε κατάσταση. Δεν σου δίνει το χώρο να εκφραστείς, αντίθετα θεωρεί λάθος ότι εκφράζεις και ότι νιώθεις.

2.       Το ταίρι σου, σε κατηγορεί για δικά του λάθη και παραλείψεις. Κάποιες φορές για λάθη που θα συμβούν μέσα στην καθημερινότητα, κάποιες φορές για λάθη σημαντικά όπως η απιστία! Ειδικά με τα μικρά και καθημερινά δικά του λάθη που σου φορτώνει, δημιουργεί συνεχώς μία κατάσταση που σε υποτιμά ενώ η δική του παρέμβαση παρουσιάζεται έως σωτήρια λύση.

3.       Μεθοδικά και ύπουλα σε απομακρύνει από τις παρέες και την οικογένειά σου. Φυσικά αυτό ποτέ δεν θα γίνει με άμεσο τρόπο. Το τοξικό ταίρι θα σου πει ότι η παρέα σου δεν είναι αντάξια σου και ότι σου αξίζει κάτι πολύ καλύτερο. Θα σου υπενθυμίζει όλα τα αρνητικά της οικογένειάς σου, την ίδια στιγμή που θα εκφράζει πόσο διαφορετικά φέρεσαι εσύ.

4.       Πολύ εύκολα το τοξικό ταίρι παίρνει το ρόλο του θύματος. Πάντα πληγωμένο, πάντα αδικημένο και ευαίσθητο! Μία τακτική που έχει στόχο  να δικαιολογεί συνεχώς τη γκρίνια του, τις αδυναμίες του και τις τάσεις χειραγώγησης που έχει.

5.       Υπάρχει άγχος στη ζωή σου, νευρικότητα ή μέχρι και εφιάλτες; Αρρωσταίνεις εύκολα και νιώθεις ότι το ανοσοποιητικό σου είναι ευάλωτο; Αν βρίσκεσαι συνεχώς σε μία κατάσταση επίθεσης από το ταίρι σου και εσύ είσαι σε άμυνα, τότε αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει τη σωματική και την ψυχολογική σου υγεία. Μόνιμη αίσθηση κόπωσης, απώλεια διάθεσης για νέους στόχους, κατάθλιψη, κακή μνήμη, πονοκεφάλους, αύξηση ή μείωση όρεξης, είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα ενός ανθρώπου που βιώνει τοξικά συναισθήματα από το ταίρι του.

6.       Προσπαθείς συνέχεια να δικαιολογήσεις την τοξική συμπεριφορά που δέχεσαι από το ταίρι σου. Πάντα θα βρεις ή θα αναγκαστείς να βρεις δικαιολογίες για την απενοχοποίηση των πράξεων του. Το κάνεις από ανάγκη να μην μπεις σε αντιπαράθεση, το κάνεις από φόβο, το κάνεις από κούραση,

7.       Κρύβεις γεγονότα και πληροφορίες από φίλους και συγγενείς. Προσπαθείς να μη δίνει λεπτομέρειες για συμπεριφορές άκρως ενοχλητικές, καθώς αν σου κάνουν ερωτήσεις θα αναγκαστείς για άλλη μία φορά να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!

8.       Το τοξικό ταίρι σε καθοδηγεί σχετικά με τις αποφάσεις που αφορούν το κοντινό αλλά και το μακρινό μέλλον σου. Σου υποδεικνύει τι θα φορέσεις, τι ταινία θα δεις, τι επαγγελματικές αποφάσεις θα πάρεις! Πάντα για το καλό σου!

Οι τοξικές σχέσεις αναπτύσσονται από άτομα με έντονα ψυχολογικά προβλήματα και κάποιες φορές ενδέχεται να εκφραστούν με ακραίους τρόπους. Δεν πρέπει κανείς να μένει σε μία σχέση που δεν το εκφράζει και δεν τον καλύπτει. Και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να μένει σε μία σχέση από το φόβο της μοναξιάς.

Στα γραφεία γνωριμιών Λούης δεν υπάρχει μοναξιά! Οι άνθρωποι που μας επιλέγουν είναι σοβαροί και κατασταλαγμένοι άνθρωποι. Άνθρωποι που επιλέγουν, που αναζητούν και  δεν φοβούνται το μοίρασμα. Το μοίρασμα συναισθημάτων, στιγμών, ευθυνών, ονείρων και στόχων! Στα γραφεία συνοικεσίων Λούης, το πιο οργανωμένο και το πλέον αξιόλογο γραφείο γνωριμιών στην Ελλάδα, μπορείς να βρεις το ταίρι και την αγάπη που σου αξίζει!