ρομαντική σχέση για συμβίωση και γάμο

Πέθανε ο ρομαντισμός στις σχέσεις;

 

Ρομαντισμός! Κάποιοι τυχεροί τον βίωσαν στην προσωπική τους σχέση! Κάποιοι άκουσαν ρομαντικές περιγραφές από τους γονείς του ή μέσα από αισθηματικές ταινίες και υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τους. Γιατί όμως έχει χαθεί πλέον ο ρομαντισμός στις σχέσεις;

Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά θα εστιάσουμε στους τρεις βασικούς που έχουν επηρεάσει τις σχέσεις και είναι οι αιτίες όχι μόνο για την απουσία του ρομαντισμού, αλλά για τη βαθιά κρίση που βιώνουν οι συντροφικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα.  

H εικόνα

Ζούμε στην εποχή που μας εξουσιάζει η εικόνα. Μία “πειραγμένη” εικόνα που έχει διαστρεβλώσει τα όρια της φυσικής ομορφιάς. Μία εικόνα που έχει μετατρέψει τη σάρκα ως το κυρίαρχο κριτήριο επιλογής συντρόφου. Όλοι οι άνδρες θέλουν γυναίκες μοντέλα και όλες οι γυναίκες θέλουν άνδρες με  ευδιάκριτους κοιλιακούς. Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο να περιποιείται ένας άνθρωπος την εμφάνιση του και να γυμνάζεται. Το πρόβλημα είναι όταν πίσω από τη σάρκα δεν βλέπεις τίποτα άλλο!  Χωρίς να το συνειδητοποιείς, και παρόλο που σε θεωρητικό επίπεδο θα θέσεις ως προτεραιότητα τις σημαντικές αξίες (να είναι καλός και δίκαιος άνθρωπος, με ευγένεια και ηθικές αξίες,  με χιούμορ, κ.α), τελικά απορρίπτεις ένα ταίρι γιατί «δεν σου αρέσει»… Και δεν σου αρέσει γιατί το συγκρίνεις με τη φανταστική εικόνα που έχουν πλάσει στο μυαλό σου όλες οι επιρροές του σύγχρονου μάρκετινγκ. Μέσα από ταινίες, διαφημίσεις, social ή ακόμα και τις φωτογραφίες των διαδικτυακών μας φίλων που πρώτα όμως έχουν περάσει από ρετούς και διάφορα φίλτρα.

Ας κοιτάξουμε με τα πραγματικά μας μάτια για λίγο τους ανθρώπους. Σε μία βόλτα, στο μετρό, σε μία οικογενειακή συγκέντρωση, στη δουλειά ή στο ταβερνάκι που θα πάμε για φαγητό. Δεν θα δούμε πουθενά τα αψεγάδιαστα πρόσωπα, τα τέλεια σώματα και γενικά πουθενά δεν θα δούμε τους τέλειους ανθρώπους. Αν σήμερα κλείναμε όλοι μας τα social media και την τηλεόραση, ξαφνικά θα βλέπαμε τους ανθρώπους γύρω μας πιο όμορφους! Και ίσως τότε εστιάζαμε πάλι στα ουσιαστικά κριτήρια επιλογής ενός συντρόφου! Ξαφνικά θα ήταν σημαντικό να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας και να μην περιμένουμε την τέλεια αλλά ψεύτικη εικόνα!

Κανείς δεν διεκδικεί κανέναν!

Είναι ντεμοντέ να διεκδικείς! Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν χτίσει τείχη εγωισμού γύρω τους. Ενός εγωισμού που θέλει τους άνδρες και τις γυναίκες έρμαια μίας τάσης που εξυψώνει την ατομικότητα. Όλοι πρέπει να είναι δυναμικοί, να μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, κανένας να μην έχει ανάγκη κανέναν.  Η διεκδίκηση έχει γίνει σημάδι αδυναμίας! Το “μαζί” δεν είναι πλέον στόχος. Άνδρες και γυναίκες, ακόμα και αν ενδόμυχα θέλουν να διεκδικήσουν το άλλο φύλο, είτε δεν ξέρουν πώς να το κάνουν, είτε φοβούνται την απόρριψη, είτε φοβούνται πως θα κριθούν από το κοινωνικό περίγυρό τους.

Ατελείωτη προσφορά ανδρών και γυναικών για περιστασιακή σχέση

Τα dating apps και τα social media εκτόξευσαν την τάση για περιστασιακές σχέσεις. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αποφεύγουν να μπουν σε μία ολοκληρωμένη σχέση για να αποφύγουν τη δέσμευση και το “μαζί”. Απολαμβάνουν όσα έχει να τους δώσει μία σχέση βραδιάς και μετά επαναλαμβάνουν τα ίδια με τον επόμενο άνθρωπο. Αυτό περιλαμβάνει ανούσιες κουβέντες και λίγες στιγμές, καλού, μέτριου ή κακού σεξ.  Και έτσι περνά ο χρόνος χωρίς να υπάρχει χώρος για μία ουσιαστική σχέση.  

 Με όλα αυτά τα δεδομένα στη ζωή μας, ο ρομαντισμός  είναι πλέον άγνωστος ! Ο ρομαντισμός περιλαμβάνει την απόλαυση μικρών στιγμών ΜΑΖΙ!  Ένα ηλιοβασίλεμα, ένα λουλούδι που θα κόψω από μία γλάστρα, μία έκπληξη, μία βόλτα αγκαλιά στα σοκάκια της πόλης. Τη διαφορά την κάνει το ΜΑΖΙ!

Στο γραφείο σοβαρών  σχέσεων Λούης, τα μέλη που συναντιούνται  μεταξύ τους έχουν ένα πολύ υγιή τρόπο γνωριμίας. Εφόσον έχουν την ασφάλεια ότι είναι με έναν άνθρωπο που μεταξύ του υπάρχει μία σημαντική συμβατότητα και αναζητούν  τα ίδια πράγματα, το μόνο που μένει είναι να φλερτάρουν και να δημιουργήσουν μία όμορφη σχέση. Είναι άνθρωποι συνειδητοποιημένοι που έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να βρουν έναν άνθρωπο και ζήσουν ΜΑΖΙ!