σχεση συμβιωση γαμος συνοικεσια

Τι είναι το breadcrumbing στις σχέσεις;

 

Το breadcrumping είναι μία νέα μορφή φλερτ κυρίως από τους άνδρες, αλλά και από ένα μερίδιο των γυναικών, κατά την οποία υπάρχει η εξής οξύμωρη συμπεριφορά: Το ένα μέρος του ζεύγους που φλερτάρει δείχνει τεράστιο λεκτικό και όχι μόνο, ενδιαφέρον προς το άλλο πρόσωπο. Χρησιμοποιεί όμορφες λέξεις και εκφράσεις και αφιερώνει αρκετό χρόνο να μιλά με το άλλο πρόσωπο αλλά κυρίως διαδικτυακά. Όσα λέει και όσα αφήνει να εννοηθούν, δείχνουν ότι θέλει να είναι σε σχέση με το άλλο πρόσωπο. Δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα! Δεν παραπονιέται για τίποτα! Τελικά όμως, ποτέ δεν προχωρά να δημιουργήσει σχέση! Θέλει να μένει σε μία ανούσια, επιφανειακή επικοινωνία. Το μόνο που προσφέρει στο άλλο πρόσωπο είναι ψίχουλα ενδιαφέροντος και μίας υποτιθέμενης αγάπης! Από εκεί πήρε και το όνομά της αυτή η αυξανόμενη τάση, από τις λέξεις bread (ψωμί) και crumps (ψίχουλα). Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά είναι χειριστική και φθείρει τελικά τα αρχικά συναισθήματα που ενδέχεται να έχουν αναπτυχθεί, ενώ δημιουργεί ματαίωση και απογοήτευση. Το άτομο που έχει υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, νιώθει κουρασμένο και πληγωμένο. 

Οι λόγοι που οδηγούν έναν άνθρωπο να έχει μία τέτοια συμπεριφορά είναι τόσο κοινωνικοί όσο και προσωπικοί. Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος, η ανάγκη για μία άψογη εικόνα, ο φόβος της αποτυχίας στη σχέση, η υπερπροσφορά ανδρών και γυναικών για περιστασιακές σχέσεις και πολλοί ακόμα κοινωνικοί παράγοντες, έχουν οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο να δυσκολεύεται να δεσμευθεί και να δημιουργήσει σοβαρή σχέση.

Το ζευγάρι που επιθυμεί να δημιουργήσει μία δυνατή σχέση, πρέπει να είναι διατεθειμένο να εκτεθεί σε διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις, να αφιερώσει χρόνο, να είναι ειλικρινείς και οι δύο, να σέβονται, να διεκδικούν καθημερινά τον άλλον χωρίς ωστόσο να του στερούν τον προσωπικό ελεύθερο χώρο και χρόνο.

Οι άνθρωποι που θα απευθυνθούν στα γραφεία σοβαρών σχέσεων Λούης, είναι άνθρωποι που ΔΕΝ αποφεύγουν τη δυνατή σχέση και τα δυνατά συναισθήματα! Αντίθετα, τα επιδιώκουν! Αναζητούν ουσιαστικές γνωριμίες, σύντροφο ζωής και μοίρασμα αληθινών στιγμών!