σχεση συμβιωση γαμος ομογενεις επαρχία

Σχέση από απόσταση! Πώς ξεκινάει, πώς διατηρείται από την αρχή έως τη στιγμή που οι δύο σύντροφοι επιτύχουν να ζήσουν μαζί;

 

Μία σχέση εξ αποστάσεως είναι πιθανό να φοβίσει και να προβληματίσει τόσο πολύ ορισμένους  ανθρώπους που ενδέχεται να μην την ξεκινήσουν ακόμη και με άτομα που ταιριάζουν και τους ενδιαφέρουν πολύ.  Εμείς θα σας δώσουμε μερικά tips και μυστικά για την επιτυχή έκβαση μίας σχέσης από απόσταση!

Ορισμός χρονικού διαστήματος

Αρχικά το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι  να οριστεί ένα χρονικό πλαίσιο που θα δεχθούν και οι δύο πλευρές ως ένα  ανεκτό διάστημα για τη σχέση εξ αποστάσεως. Όταν ορίζουμε τον χρόνο, τότε το μυαλό και τα συναισθήματά μας  είναι πιο ήρεμα καθώς δεν υπάρχει η μόνιμη αγχωτική ερώτηση “έως πότε;”. Το άγνωστο διάστημα,  το μόνο που θα κάνει είναι μας κουράσει και να μην μας αφήσει να δούμε το φως στο τέλος του τούνελ.

Εμπιστοσύνη και σεβασμός

Ανάμεσα στο ζευγάρι πρέπει να  υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό και στις δύο πλευρές ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης, η ζήλια και τα εκνευριστικά υπονοούμενα, το μόνο που θα κάνουν είναι να σκοτώσουν τη σχέση και όχι να αποτρέψουν την άλλη πλευρά από πιθανές  ατασθαλίες! Επίσης δείξτε αμοιβαίο σεβασμό σε προσωπικές  ανάγκες που έχετε ακόμη και αν ζείτε μαζί. Μία βόλτα με την παρέα, μία έξοδο με τους συνεργάτες από τη δουλειά, ένα βράδυ που δεν μπορεί να σου μιλήσει, είναι φυσιολογικά ακόμα και αν μένατε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων! Σεβασμός στο πρόσωπο του συντρόφου μας, σημαίνει ότι δεν κάνουμε ότι δεν θα θέλαμε να μας κάνει!

Έκφραση συναισθημάτων

Η απόσταση και η τηλεπικοινωνία, ενδέχεται να μειώσουν την ποιότητα της επικοινωνίας. Αν γυρίσουμε θυμωμένοι από την εργασία μας πρέπει να το συζητήσουμε με το ταίρι μας. Δεν περιμένουμε αυτονόητα να το καταλάβει γιατί είμαστε με σκυθρωπό ύφος! Πρέπει να εκφράζουμε όλα τα συναισθήματα προς το ταίρι μας. Όσα θετικά ή αρνητικά νιώσαμε μέσα στην ημέρα από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και όσα θέλουμε να πούμε ότι νιώθουμε για το ταίρι μας. Αν η καλή και η ειλικρινής επικοινωνία είναι μία φορά το μυστικό επιτυχίας για μία σχέση, είναι χίλιες φορές το μυστικό επιτυχίας για μία σχέση εξ αποστάσεως.

Μηνύματα και βιντεοκλήσεις

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να επιλέξουμε να στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μηνύματα για διατηρούμε ζωντανή την επαφή στη ροή της ημέρας. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Αρχικά γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Στη συνέχεια, υπάρχει πάντα να δημιουργηθούν εξαρτήσεις που αργότερα θα φέρουν προβλήματα. Αν πάντα στέλνω μήνυμα στο διάλλειμα από τη δουλειά μου στο ταίρι μου και μία μέρα δεν στείλω, ενδέχεται να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και ανησυχίες. Καλύτερα να επιλέγουμε να  κάνουμε  συχνές βιντεοκλήσεις. Η τεχνολογία είναι σύμμαχος μας! Το να βλέπω το ταίρι μου, να “διαβάζω” τα μάτια του, το χαμόγελο του και όσα θα μας πει η γλώσσα του σώματος, είναι αναντικατάστατο! Εφόσον δεν μπορώ να το έχω διά ζώσης, πρέπει να το έχω μέσω μίας οθόνης.

Κάντε πράγματα μαζί

Ανακαλύψτε όσα μπορείτε να μοιραστείτε και να κάνετε μαζί! Δείτε μία ταινία που θα την ξεκινήσετε μαζί και θα τη σχολιάζετε ταυτόχρονα! Παίξτε ένα διαδικτυακό παιγνίδι μαζί, αστειευτείτε, γελάστε μαζί! Ακόμα και ένα δείπνο μέσω μίας βιντεοκλήσης είναι προτιμότερο από τη μηδενική επικοινωνία! Σε καμία των περιπτώσεων δεν εννοούμε ότι η απομακρυσμένη επικοινωνία μπορεί να αντικαταστήσει την άμεση επικοινωνία. Αλλά όταν έχω επιλέξω να δημιουργήσω και να διατηρήσω μία σχέση εξ αποστάσεως, είναι σίγουρο ότι πρέπει να κάνω κάποιες θυσίες και κάποιες υποχωρήσεις!

Sexting και σεξ εξ αποστάσεως

Το sexting κρατά ζωντανή τη σχέση και μεταφέρει στο ταίρι μας το μήνυμα πως το ποθούμε, το σκεπτόμαστε και μας λείπει. Θα πρέπει και πάλι να γίνεται με προσοχή ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και σε καμία των περιπτώσεων δεν μοιραζόμαστε φωτογραφίες που αργότερα σε έναν  ενδεχόμενο χωρισμό μπορεί να μας εκθέσουν. Το σεξ εξ αποστάσεως ή cyber sex όπως είναι ευρύτερα γνωστό, είναι μέρος της απομακρυσμένης σχέσης και σύμφωνα με ειδικούς ψυχολόγους είναι θεμιτό. Τα όρια θα τεθούν από την κάθε πλευρά και θα πρέπει να είναι σε επίπεδο που κανείς δεν θα κάνει κάτι που θα νιώσει άβολα.

 

Στα γραφεία σοβαρών γνωριμιών, έχουμε αρκετά μέλη από εξωτερικό αλλά και από την όμορφη επαρχία της  Ελλάδος που μέσω του γραφείου γνωριμιών Λούης δημιουργούν σχέσεις αρχικά  απομακρυσμένες και στη συνέχεια εξελίσσονται σε κανονικές σχέσεις. Η απόσταση δεν πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, ούτε για τους ομογενείς Έλληνες του εξωτερικού, ούτε για τους ανθρώπους που ζουν στην περιφέρεια. Υπάρχει πάντα κάποιο ταίρι που θα βρεθεί και θα θελήσει να αλλάξει διαμονή για να ζήσει κοντά στον έρωτά του!