νεα γνωριμια

Σχέση μετά το διαζύγιο

 

Κανείς όταν προχωράει σε ένα γάμο, δεν έχει στο μυαλό του να χωρίσει. Ωστόσο, η πραγματικότητα μας δείχνει καθημερινά πως η κοινή ζωή πολλών ζευγαριών, ανατρέπεται και σταματά από πολλές αιτίες. Παλιότερα διάφοροι κοινωνικοοικονομικοί λόγοι κρατούσαν μαζί ορισμένα ζευγάρια, ακόμη και αν υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους ή δεν είχαν πλέον συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Σήμερα όμως τα ζευγάρια φτάνουν στον χωρισμό πολύ πιο εύκολα. Καμία από τις δύο πλευρές δεν θα δεχθεί να “θυσιαστεί” είτε για χάρη των παιδιών είτε για διάφορους άλλους λόγους.

Μόνη, μόνος, μετά από ένα διαζύγιο και ατενίζεις το μέλλον. Κάπου μέσα σε όλα τα όνειρα μιας καινούργιας αρχής, υπάρχει και η επιθυμία για μία νέα σχέση. Καλύτερη, πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη από την προηγούμενη. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε αυτή η σχέση να είναι πραγματικά πιο πετυχημένη από την προηγούμενη; Όλα τα βήματα συγκεντρώνονται σε μία λέξη. ΧΡΟΝΟΣ.

Σίγουρα χρειάζεσαι χρόνο για να διαχειριστείς τα αρνητικά συναισθήματα που θα ακολουθήσουν μετά τη διακοπή της σχέσης. Θυμός και απογοήτευση για τα ματαιωμένα όνειρα, τις προσδοκίες και τα σχέδια για μία “τέλεια” ζωή.  Άγχος και κάποιες φορές ντροπή για την κοινωνική κριτική που ακολουθεί κάποια στερεότυπα. Απώλεια κοινών φίλων και συνηθειών. Πρόκληση στεναχώριας στους γονείς του ζευγαριού που χωρίζει. Οικονομική διαφοροποίηση συνήθως προς το χειρότερο. Και τέλος, αν υπάρχουν παιδιά, μία τεράστια ευθύνη να μην πληγωθούν και να συνεχίσουν να νιώθουν τους γονείς τους ως στήριγμα ζωής.

Όλα αυτά θα πάρουν τη θέση και το μέγεθος που τους αντιστοιχεί και σιγά-σιγά θα διαχειριστείς τη δύσκολη κατάσταση. Απλά χρειάζεται υπομονή και να δουλέψεις ειλικρινά με τον εαυτό σου. Σε αυτή τη διαδικασία δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι μόνος. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που έχουν τη γνώση και τα εργαλεία να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις σωστά και γρήγορα. Συνήθως οι άντρες ξεκινούν  πολύ γρήγορα μετά το διαζύγιο μία νέα σχέση, αλλά μετά τη διακόπτουν και μένουν μόνοι έως ότου νιώσουν ξανά τη δυναμική και τη διάθεση για μία νέα σχέση χωρίς να μεταφέρουν την πικρία της προηγούμενης απώλειας. Οι γυναίκες, και ειδικά αν έχουν παιδιά, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσουν μία νέα σχέση, αλλά όταν τελικά προχωρήσουν έχουν αφήσει πίσω το παρελθόν.

Η οργάνωση της νέας ζωής είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θα σε βοηθήσει να έχεις ηρεμία. Νέες συνήθειες, νέες ανάγκες, νέοι φίλοι, νέες απαιτήσεις, νέες ελλείψεις. Οργανώσου και όλα σύντομα θα έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο όπως πριν.

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό μέρος ενός διαζυγίου που πρέπει να ισορροπήσεις και να διαχειριστείς σωστά πριν αρχίσεις τη νέα σου σχέση, είναι η διατήρηση του γονεϊκού ρόλου. Ο γονεϊκός ρόλος δεν αλλάζει μετά από ένα διαζύγιο. Μόλις τα παιδιά νιώσουν ασφάλεια και είναι σίγουρα ότι οι γονείς τους είναι αγαπημένοι αλλά χώρια, είναι σίγουρα ότι οι γονείς τους παραμένουν το στήριγμά τους ακόμα και αν δεν μοιράζονται μία κοινή στέγη, μόνο τότε θα είναι ψυχικά ήρεμα και έτοιμα να δουν τους γονείς τους να κάνουν το επόμενο βήμα σε μία σχέση. Δεν χρειάζεται να γίνει κάποια “θυσία” και να μείνουμε χωρίς σχέση για χατίρι των παιδιών. Τα παιδιά είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα όταν και οι γονείς είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι! Και φυσικά ας μην ξεχνάμε πως γινόμαστε πρότυπα για τα παιδιά μας. Το μήνυμα που ουσιαστικά θα δώσουμε στα παιδιά μας, είναι ότι με σωστή διαχείριση και σθένος, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τις αντίξοες συνθήκες της ζωής.

Το νέο ταίρι που θα γνωρίσουμε στα παιδιά μας, και ειδικά έως την ηλικία των 18 ετών, θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που έχει μία συναισθηματική αξία για εμάς και έχει υπάρξει ήδη για λίγο χρόνο στη ζωής μας. Δεν γνωρίζουμε τον άνθρωπο που συναντήσαμε χθες και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η πορεία μας μαζί του. Τα παιδιά μπορεί να γνωρίζουν ότι η μαμά ή ο μπαμπά έχουν κάποιον σύντροφο, αλλά από αυτό το σημείο έως το σημείο όπου θα μοιραστούν κοινές στιγμές με αυτόν τον νέο σύντροφο θα πρέπει να έχουν δεχθεί σταδιακά τα ερεθίσματα και τις πληροφορίες.

Η νέα σχέση μετά το διαζύγιο μας αναζωογονεί υπερβολικά! Νιώθουμε πάλι νέοι, επιθυμητοί, ζωντανοί και έτοιμοι για νέα όνειρα. Ώριμοι πλέον από τα μαθήματα του παρελθόντος μπορούμε πλέον να απολαύσουμε μόνο τα πλεονεκτήματα μίας συνειδητοποιημένης και όμορφης γνωριμίας!

Τα μεγαλύτερα γραφεία συνοικεσίων στην Ελλάδα, τα γραφεία γνωριμιών Λούης, έχουν διαζευγμένους άντρες και διαζευγμένες γυναίκες, μέλη που επιθυμούν με μεγάλη σοβαρότητα και ώριμα συναισθήματα, να γνωρίσουν τον σύντροφο της ζωής τους. Εμείς είμαστε αρωγοί σε όλη αυτή τη διαδικασία, ενώνοντας ανθρώπους που έχουν υψηλή συμβατότητα μεταξύ τους και κοινές επιθυμίες για το μέλλον. Με στοχευόμενες γνωριμίες και όχι άσκοπα ραντεβού, φροντίζουμε να μην ταλαιπωρηθούν και χάσουν χρόνο τα μέλη μας. Με ασφάλεια και υψηλά πρότυπα επαγγελματισμού σύντομα όλοι βρίσκουν το ταίρι που θα τους συμπληρώσει και θα φέρει χαρά και ευτυχία στην προσωπική τους ζωή. Μην ταλαιπωρείσαι και χάνεις χρόνο. Είμαστε οι ειδικοί!